Durva számokat hozott a január: huszonnégyezer felett volt az influenzás betegek száma

MTI   
  Megosztom
Durva számokat hozott a január: huszonnégyezer felett volt az influenzás betegek száma

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján az idei év 2. hetében - január 8. és 14. között - 24 800-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK).

Heti jelentésükben hozzátették: légúti fertőzés tüneteivel 176 400-an fordultak orvoshoz.Az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz forduló betegek 22,9 százaléka gyerek, 35,4 százaléka a 15-34 éves korosztályhoz, 28,4 százalékuk a 35-59 évesek, míg 13,3 százalékuk a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.

Közölték azt is, hogy január 8. és 14. között akut légúti megbetegedések halmozódásáról egy jelentés érkezett Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyéből. Ebben az időszakban kórházba 166 ember került súlyos, akut légúti fertőzés miatt, közülük 19-en szorultak intenzív ellátásra.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

influenza

megbetegedés

nemzeti népegészségügyi és gyógyszerészeti központ