Javul a helyzet a vidéki kórházban: itt adták át az új szájsebészeti ambulanciát

MTI   
  Megosztom
Javul a helyzet a vidéki kórházban: itt adták át az új szájsebészeti ambulanciát

A fejlesztéseknek és a kapacitásbővítésnek köszönhetően csökkennek a várólisták a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) klinikai központja Dr. Bugyi István Szentesi Multidiszciplináris Centrum szájsebészeti ambulanciáján - tájékoztatta a felsőoktatási intézmény közkapcsolati igazgatósága az MTI-t.

A közlemény szerint a szentesi régióban sokan élnek, és a szájsebészet olyan terület, ahol a következő ellátási lehetőség mintegy 60-70 kilométerre, Szegeden vagy Kecskeméten vehető igénybe, ezért az SZTE vezetése úgy döntött, hogy az SZTE Arc-, Állcsont- és Szájsebészeti Klinikája veszi át és helyben megszervezi a részleg működtetését.

A cél, hogy minden nap legyen ellátás

Korábban az ambulancián hetente két nap fogadták a pácienseket, a fejlesztés célja, hogy minden hétköznap, az eddiginél kétszer nagyobb kapacitással működő részleget alakítsanak ki. Jelenleg egy rendelőben folyik a betegellátás, de már hetente négy nap, és zajlik a második rendelő kialakítása.

Piffkó József, az SZTE Arc-, Állcsont- és Szájsebészeti Klinika tanszékvezető egyetemi tanára kifejtette, a meglévő eszközparkot bővítették és modernizálták. Eddig több hónap volt a várakozási idő, ez másfél hónapra csökkent. A kapacitásbővítéssel pedig még rövidebb idő alatt, akár egy-két héten belül el tudják látni a betegeket. A professzor hangsúlyozta, céljuk, hogy az egyetemi integráció előnyeit a Szentesen és környékén élők érezzék, az ellátás színvonala javuljon.

Beutalóval lehet időpontot kérni

A betegek akár fogorvosuktól, akár háziorvosuktól vagy más szakorvostól kapott beutaló birtokában foglalhatnak időpontot telefonon a szentesi szájsebészetre. Egy új fogászati röntgengépet is beszerzett az SZTE, melyet integrálnak az egyetem radiológiai rendszerébe. A képalkotó berendezés kapacitását a szentesi rendelőben dolgozó fogorvosok páciensei is igénybe vehetik majd.

A gyógyítás mellett az oktatás terén is szerepet szánnak a megújult szentesi részlegnek. Azoknak a fogorvosoknak, akik szájsebészeti szakvizsgát szeretnének tenni, a klinikán hat hónapos, fekvőosztályos gyakorlatot kell elvégezniük. Forgó rendszerben ők is részt vesznek majd a betegellátásban - közölte a professzor.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

szentes

szájápolás

fogorvos

kórház

életmód

egészség