Egyre több a megbetegedés: ezekben a megyékben van most a legtöbb fertőzött

MTI   
  Megosztom
Egyre több a megbetegedés: ezekben a megyékben van most a legtöbb fertőzött

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április 8-14. között 9800-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel.

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján csütörtökön közzétett jelentése alapján akut légúti fertőzéssel 129 100 ember kereste fel orvosát.

A 15. héten öt vármegyében - Baranya, Békés, Heves, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg - nőtt, a többiben csökkent az influenzás tünetekkel orvoshoz fordulók száma az előző héthez viszonyítva. A 15. naptári héten 146 betegtől érkezett légúti minta a laboratóriumba, ezek közül az influenzavírus aránya 6,5 százalék, a SARS-CoV-2 vírus pedig egy esetben volt pozitív.

Kórházba a múlt héten 108 ember került súlyos, akut légúti fertőzés miatt, közülük 11-en szorultak intenzív ellátásra.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

életmód

influenza

tünetek

megbetegedés