Erre senki sem számított: nemzetközi hírnévre tett szert a fonyódi diák

MTI   
  Megosztom
Erre senki sem számított: nemzetközi hírnévre tett szert a fonyódi diák

Nagy Boldizsár fonyódi diák kapta a "legjobb delegált" kitüntetést az ENSZ működését "szimuláló" konferencián.

A fonyódi Mátyás Király Gimnázium végzős tanulója a rendezvény egyik legfiatalabb résztvevőjeként azt a feladatot kapta, hogy képviselje az Egyesült Államokat az ENSZ Biztonsági Tanácsában.

Nagy Boldizsár az M1 műsorában elmondta: a versenyzők számára előre megadott téma volt a civilek védelme egy fegyveres konfliktusban, illetve a fiatalok szerepe a béke és biztonság ügyében. A feladat szerint egy országban fegyveres konfliktus tört ki s ennek nyomán az ott élő civileket humanitárius krízis sújtotta. Ezt a helyzetet kellett a nemzetközi jognak megfelelő humanitárius segítséggel a gyakorlatban kezelni.

A rendezvény egyik tanulsága, hogy a döntés megszületéséhez, a probléma gyakorlati megoldásához kompromisszumokra van szükség

- mondta a diák.

Hozzátette: a győztes indítványt eljuttatják az ENSZ valódi Biztonsági Tanácsához. Azt mondta, nagy motivációval csinálta végig a versenyt, s még mindig nehéz elhinnie, hogy sikerült győznie.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

életmód

kitüntetés

ensz

fonyód