Szenzációs felfedezést tett a hazai biológus: új faj jelent meg Magyarországon

MTI   
  Megosztom
Szenzációs felfedezést tett a hazai biológus: új faj jelent meg Magyarországon

Május elején előkerült a kígyónyelvlevelű boglárka (Ranunculus ophioglossifolius) Királyhegyes közelében, amire még Magyarországon korábban sosem volt példa, jelentette be Facebook-oldalán Dr. Gusztáv Jakab biológus, egyetemi docens.

Dr. Gusztáv Jakab biológus, egyetemi docens Facebook-oldalán egy bejegyzésben közölte a hírt, miszerint május elején előkerült a kígyónyelvlevelű boglárka (Ranunculus ophioglossifolius) Királyhegyes közelében.

Ahogy a biológus fogalmazott, ez egy ritka atlanti-mediterrán elterjedésű mocsári növény. A Mediterráneumon kívül, északabbra, csak kevés előfordulása ismert. A Kárpát-medencéből eddig csak 1-2 bizonytalan előfordulása volt ismert, például Temesvár közeléből.

A faj itt valószínűleg őshonosnak tekinthető, több százas állománya él egy 2 kilométer hosszúságú szikes mocsárban.

– írta bejegyzésében, aki még megjegyezte, hogy a felfedezés ékes bizonyítéka annak, hogy még 200 évnyi botanikai feltárás után is lehet újat találni Magyarországon.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

faj

élővilág

királyhegyes