Fejlesztés előtt a gyárak: így újulnak meg a mélykúti és pusztaszeri üzemek

MTI   
  Megosztom
Fejlesztés előtt a gyárak: így újulnak meg a mélykúti és pusztaszeri üzemek

Közel egymilliárd forint ráfordítással csarnokkal és raktárral, valamint eszközök beszerzésével bővítette kapacitását mélykúti és pusztaszeri telephelyén a főként zöldségfeldolgozással és tartósítással foglalkozó HFI Kft. - közölte a cég ügyvezetője.

A beruházást a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programban (GINOP) nyert mintegy 356 millió forint támogatásból, 240 millió forint önerőből és a mintegy 365 millió forint hitelből valósították meg. Az elmúlt két évben a fejlesztéseknek köszönhetően már meglévő mélykúti telephelyükön egy könnyűszerkezetes csarnokot építettek fel, amelyben egy gőzsterilező rendszert alakítottak ki, továbbá egy hídmérleget szereztek be

- mondta Molnár Csaba.

A cég pusztaszeri telephelyére egy zöldség- és fűszerszárító berendezést vásároltak, valamint egy biomassza tüzelésű generátort telepítettek. A biomassza tárolására pedig egy könnyűszerkezetes raktárt építettek. Az ügyvezető elmondta, hogy a 2001-ben alapított cégük mélykúti, pusztaszeri és szajoli telephelyeiről évente több mint háromezer tonna szárított fűszert, zöldséget és gyümölcsöt szállít belföldi és nemzetközi partnereinek.

A feldolgozott termékek 15 százalékát a borsó, 20-20 százalékát a petrezselyem, kapor és fűszerpaprika, 10 százalékát a spenót, 15 százalékát egyéb termékek teszik ki. A korszerűsítésekkel és bővítésekkel a következő három évben évi 5-8 százalékos árbevétel növekedésre számítanak - tette hozzá.

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a jelenleg 142 főt foglalkoztató HFI Kft. értékesítésből származó nettó árbevétele 2018-ban 2,9 milliárd forint, míg az előző üzleti évben mintegy 2,78 milliárd forint volt. A társaság árbevételének mintegy 89 százaléka származik exportértékesítésből. Termékeit Németországon, Hollandián és Olaszországon kívül az Amerikai Egyesült Államokba, Kanadába, Ausztráliába és Japánba szállítja.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

kapacitásbővítés

kapacitásnövelés

mélykút

ópusztaszer