Milliárdos fejlesztés Szolnokon: mutatjuk, mire költötte a pénzt a gyár

MTI   
  Megosztom
Milliárdos fejlesztés Szolnokon: mutatjuk, mire költötte a pénzt a gyár

Több mint 2,3 milliárd forintos kapacitásbővítő beruházást valósított meg a tápiószőlősi székhelyű Ferzol Lemezmegmunkáló Kft. Szolnokon, európai uniós támogatással - közölte a cég

A beruházáshoz a cég 996 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) pályázatán

- írták.

A tájékoztatás szerint a projekt elsődleges célja volt a cég beszállítói képességeinek fejlesztése termelőkapacitások bővítésével és új telephely termelésbe állításával. A beruházás során egy több mint 3200 négyzetméter hasznos alapterületű, új lemezmegmunkáló üzemcsarnok épült Szolnokon, továbbá különféle, magasabb automatizáltsági szintet képviselő élhajlító gépeket, illetve lyukasztó-lézervágó gépet szereztek be. Emellett a cég munkatársainak szakmai képzést szerveztek, szervezetfejlesztési tanácsadás igénybevételére is lehetőség nyílt.

A kft. tájékoztatása szerint a fejlesztés a CNC megmunkálás (vágás, hajlítás) területén 10 százalékos kapacitásnövekedést eredményezett. A korszerű gépek használata lehetővé teszi a gyártási folyamatok optimalizálását

- tették hozzá.

A cégnél 538 ember dolgozik - közölték. A beruházásnak köszönhetően a kft. 40 munkahelyet tud megőrizni hosszú távon a szolnoki telephelyein. A cég adózott eredménye tavaly több mint 1,13 milliárd forint, 2019-ben csaknem 829 millió forint volt.

Értékesítésének nettó árbevétele tavaly meghaladta a 13,18 milliárd forintot, egy évvel korábban a 9,78 milliárd forintot. Ezen belül az exportból származó bevétel 2020-ban 6,38 milliárd forint, 2019-ben 3,88 milliárd forint volt. A cég Ausztriába, Brazíliába, Németországba, Indiába és Mexikóba exportál.

A fémlemezek megmunkálásával 1990 óta foglalkozó Ferzol Kft. termékeivel jelen van a hűtés-, fűtéstechnikai gépeket, elektronikai, valamint autóipari és mezőgazdasági berendezéseket gyártó cégek beszállítói listáin. Fő megrendelője a CLAAS Hungária Kft., a Dometic Zrt., a Dometic S.A.R.L, a Carrier Cr.Mo. Kft., az NCR Global Solutions Ltd., a KEBA AG.

A folyamatosan növekvő kereslet miatt döntött a cég a technológiafejlesztés és a kapacitásbővítő beruházás megvalósítása mellett

- közölték.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

szolnok

fejlesztés

beruházás

kapacitásbővítés