Kiderült: ennyiért épülhet meg a valaha volt legdrágább magyarországi Duna-híd + Videó

HelloVidék   
  Megosztom
Kiderült: ennyiért épülhet meg a valaha volt legdrágább magyarországi Duna-híd + Videó

A hír ennyi, kihirdették az új mohácsi Duna-híd és a hozzá kapcsolódó úthálózat megépítésére kiírt közbeszerzés nyertesét. Az, hogy mennyiért épülhet meg az új híd, más kérdés - kész horror minden négyzetmétere!

A közbeszerzést az Építési és Közlekedési Minisztérium írta ki, a nyílt uniós eljárás tavaly szeptemberben indult el, a végső ajánlattételi határidő 2023. november 23. volt. Három vállalkozás tett ajánlatot az új Duna-híd megépítésére, végül a legolcsóbb,

Az új mohácsi híd, valamint a hozzá csatlakozó M6-os autópálya-szakasz és az 51. számú főút közötti úthálózat terveit a Speciálterv Építőmérnöki Kft. készítette a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. megbízásából.

A cég honlapján szereplő adatok szerint a hármas tagolású acélhíd teljes felülete 18 ezer négyzetméter lesz. A mohácsi lesz a 21. híd a Duna magyarországi szakaszán, a 20. a kalocsai Duna-híd, amely lényegében már elkészült, az átadása pedig idén nyáron esedékes – írta a Telex.

Címlapkép: specialterv.hu

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

duna-híd

közbeszerzés