Elitegyetem vidéken: Debrecen a legjobbak között

HelloVidék 2018. december 4. 09:04
Hét képzési területen is az első, vagy dobogós helyen végzett a Debreceni Egyetem a HVG legfrissebb rangsorán. Az oktatói és hallgatói kiválóságok listáján az intézmény agrár-, gazdasági, műszaki, orvosi, pedagógus, sport és természettudományi képzései emelkednek ki - írja a debreceninap.hu.

A portál szerint a HVG Diploma 2019 kiadványban több szempont alapján rangsorolták a hazai felsőoktatási intézmények több mint 150 karát. A rangsor alapját az elsőhelyes jelentkezők száma, a felvettek pontátlaga, a tanulmányi versenyen jelentkezettek száma, a nyelvvizsgával felvettek aránya, a tudományos fokozattal rendelkező oktatók száma és aránya, valamint az egy tudományos fokozattal rendelkezp oktatókra jutó hallgatók száma, és az MTA-címmel rendelkező oktatók aránya adta.

Az oktatói kiválóság szerint a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kara, Természettudományi és Technológiai Kara, valamint az Általános Orvostudományi Kara szerepelt az első helyen. Harmadik helyen végeztek a természettudományi és az agrártudományi képzések oktatói.

Az orvosi kar a második helyen végzett a hallgatói kiválóságok terén, de a Bölcsészettudományi Kar pedagógushallgatói és a Gazdaságtudományi Karon tanuló hallgatók is remekeltek, ugyanis a harmadik helyen végeztek.