Gasztro

Megszólalt az iparművész: a gyökértelen nemzet magától is elbukik

Megszólalt az iparművész: a gyökértelen nemzet magától is elbukik

Steiner Petra  2019.05.19. 07:53

Egész évben esszük, húsvétkor azonban különleges jelentést tulajdonítunk neki. Megfőzzük a sonka mellé, festjük, díszítjük, majd a hagyománynak megfelelően a locsolóknak adjuk. Sokaknak csak ételt, másoknak díszt, míg kevés kiváltságosnak a művészetet és a szakmát jelképezi. A tojáshoz kapcsolódó hagyományokról és értékekről beszélgetett a HelloVidék a Tojásdíszítés Királynőjével, Zsigó Katival.

TOP 54: ezek a legjobb éttermek most a magyar megyékben

TOP 54: ezek a legjobb éttermek most a magyar megyékben

HelloVidék  2019.04.28. 08:00

Ugyan a legtöbben még mindig Budapestet célozzák meg, ha ki akarnak próbálni valamilyen magyaros fogást, de érdemes körülnézni a vidéki éttermeket között is, hiszen egyre többen zárkóznak fel a fővárosi elit éttermek színvonalához.