Fokozatosan nyit újra a vidék: egyre több park és pihenőhely látogatható országszerte

MTI 2020. május 9. 19:06
Több mint másfél hónap után pénteken újra kinyit a Szegedi Tudományegyetem füvészkertje, ahol a különleges növények tavaszi pompájával várják a vendégeket - közölte Németh Anikó igazgató.

A szakember elmondta, bár a hagymások virágzásáról lemaradt a nagyközönség, a cserjék között még sok virágba borulva látható, és az egynyári virágok ültetését is elkezdték. A sziklakert talán ilyenkor a legszebb, számtalan színben tündököl, üdék a japán juharok, és az indiai lótuszok első levelei is megjelentek az arborétum tavának vízén.

Bár az elmúlt hetekben nem fogadtak látogatókat, a milliárdos vagyont érő növénygyűjteményt nem lehet gondozás nélkül hagyni, munkatársaival folyamatosan dolgoztak, így a gyógynövény és fűszerkertet is felújították.

A látogatóknak figyelembe kell venniük a járványügyi előírásokat, az egy háztartásban élőket leszámítva kötelező a másfél méteres védőtávolság betartása. Egyelőre nem látogathatók a füvészkert üvegházai, a lepkekert, és szünetelnek a foglalkozások, az oktatási programok, valamint a kültéri rendezvények is.

Kinyitott a hévízi tófürdő is 2020. május 9-én. A fürdőt a koronavírus-járvány miatt március 17-én zárták be.

Fotó: MTI/Varga György

A koronavírus-járvány miatt korábban bezárt győri, Püspökvár-Toronykilátó ismét fogad látogatókat.

Fotó: MTI/Krizsán Csaba

Ismét nyitva a pécsi állatkert is, amit a koronavírus-járvány miatt március 14-én zárták be.

Fotó: MTI/Sóki Tamás

A koronavírus-járvány miatt április 10-én lezárt a Nagyerdőt, a Békás-tó környékét és a város legnagyobb játszóterét, az Ötholdas Pagonyt ismét megnyitották.

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Címlapkép: Getty Images