Brutális mennyiségű eső esett: földcsuszamláshoz riasztották a tűzoltókat

HelloVidék 2021. május 20. 20:00
Mátrakeresztesen a sok csapadék hatására megcsúszott a partfal egy szakasza, a patak pedig kilépett a medréből ma délelőtt. A pásztói és bátonyterenyei hivatásos tűzoltók, valamint a HELP Önkéntes Tűzoltó és Különleges Mentőegyesület és az Észak-Mátra Speciális Mentő és Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntesei ideiglenesen elterelték a vízmosásból leérkező vizet, tömlőkön keresztül vezették át az úttesten, ami így az áteresz végétől az eredeti irányba tudta folytatni az útját.

Kilépett a patak a medréből ma délelőtt Mátrakeresztesen. A víz az úttest és a patak közötti partfalat kimosta, és arról több helyen földdarabok szakadtak le a mederbe, olvasható az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Facebook bejegyzésében.

A pásztói és bátonyterenyei hivatásos tűzoltók, valamint a HELP Önkéntes Tűzoltó és Különleges Mentőegyesület és az Észak-Mátra Speciális Mentő és Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntesei

Ezzel sikerült a veszélyes földmozgást átmenetileg megállítani és a vízátfolyást megszüntetni. A közútkezelő kiérkezéséig a tűzoltók megkezdték kiszivattyúzni a felgyülemlett vizet, és a beomlás helyszínén megtisztították a patak környezetét a leomlott földtől és faágaktól.

Címlapkép: Getty Images