Brutális zivatarok pünkösdkor: nem menekülünk a migrénes tünetektől sem

HelloVidék 2021. május 22. 13:05
A következő napokban, vasárnap és a jövő hét első napjaiban igen változatos időben lesz részünk, eső, zápor, zivatar több helyen, több alkalommal várható az ország egész területén, helyenként erős széllökésekre is számíthatunk A kettős fronthatás migrénes fejfájást okozhat.

A következő napokban, vasárnap és a jövő hét első napjaiban igen változatos időben lesz részünk, eső, zápor, zivatar több helyen, több alkalommal várható, írja a MET.hu.

Éjjel és kezdetben vasárnap egy hullámzó front többfelé okozhat csapadékot, ami délután fokozatosan megszűnik, egyre többfelé a felhőzet is felszakadozik. A szél átmenetileg északnyugatira fordul, felélénkül. Ismét nagyobb hőmérsékleti kontraszt alakulhat ki az északi és déli országrész között, a csúcshőmérséklet 15 és 24 fok között alakul.

Vasárnap a déli, kora délutáni órákban a Dél-Dunántúlon, délután az Alföldön kialakulhatnak zivatarok, melyeket intenzív csapadék, aprószemű jég, kisebb eséllyel viharos széllökés kísérhet. Az esti órákra megszűnik a zivatartevékenység az országban.

Pünkösdhétfőn hazánk nagy részén 20 fok fölé melegszik a levegő, délen, délkeleten a 25 fokot is meghaladhatjuk, és bár eleinte sok lesz a napsütés, majd délnyugat felől megnövekszik a felhőzet, és záporok alakulhatnak ki.

Címlapkép: Getty Images