Itt az újabb riasztás: zivatarok miatt adtak ki figyelmeztetést

HelloVidék 2021. május 25. 19:55
Szerda éjfélig a Dél-Alföldön, majd a Tiszántúlon, leginkább annak is a délkeleti részén számíthatunk zivatarok előfordulására, de a növényeknek is árt az évszakhoz képest hűvös időjárás.

Este előbb a Dél-Alföldön, majd a Tiszántúlon (leginkább annak is a délkeleti részén) számíthatunk zivatarok előfordulására. A délkeleti, keleti határ közelében akár egy-egy hevesebb zivatar is kialakulhat, amelyekhez intenzív csapadék (>10-20 mm), viharos széllökések (> 60-90 km/h) és jégeső társulhat, írja a met.hu.

További rossz hír a mezőgazdaságra vonatkozóan, hogy a tavasz utolsó hónapjában csapadékra és melegre lenne szüksége valamennyi szántóföldi növényünknek az optimális fejlődéséhez. A megfelelő mennyiségű eső már megérkezett, az évszakhoz képest alacsony hőmérséklet azonban sajnos továbbra is hátráltató tényezőként hat. Növényeink fenológiai fázisai mintegy két héttel vannak lemaradva az ilyenkor szokásostól, és ebben számottevő változás a következő tíz napban sem valószínű.

Szerdán az ország nagy részén gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás, de a Kisalföldön időnként megélénkülhet a délies szél, és a zivatarok környezetében átmenetileg viharos lökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 8 fok között alakul. A fagyzugokban, a Bakony völgyeiben ennél hűvösebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 19 és 24 fok között várható.

Címlapkép: Getty Images