Nem hiába reménykedtünk: a június végre hozhat egy kis meleget

HelloVidék 2021. május 30. 18:30
Május utolsó napja még több záport, zivatart és szeles időt tartogat, majd kedden már csak a keleti országrészben várható eső, és egyre több lesz a napsütés. Szerdától eláll a szél, a délutáni maximum hőmérsékletek egyre emelkednek, hétvégén már mindenütt 20 fok fölött alakul a hőmérséklet, többfelé átléphetjük a 25 fokot is. Így végre az évszaknak megfelelő időjárásnak örülhetünk.

A május záporokkal, zivatarokkal és hideggel búcsúzik, és a jövő hét elejét is ez a hűvös idő jellemzi még. De június első hetében lassú, ugyanakkor tartós felmelegedés körvonalazódik, és az eső sem fog annyit esni, írja az Időkép.

Május utolsó napja még több záport, zivatart és szeles időt tartogat a számunkra, majd kedden már csak a keleti országrészben várható eső, és egyre több lesz a napsütés.

Szerdától eláll a szél, a légmozgás mindenütt mérsékelt marad. A hét hátralévő részében legfeljebb jelentéktelen csapadék, futó záporok alakulhatnak csak ki. Néhol az ég is megdörrenhet, de heves viharok nem várhatók. A délutáni maximum hőmérsékletek egyre emelkednek, hétvégén már mindenütt 20 fok fölött alakul a hőmérséklet, többfelé átléphetjük a 25 fokot is, így végre az évszaknak megfelelő időjárásnak örülhetünk.

Címlapkép: Getty Images