Mentőöv a diákoknak: ezzel a segítséggel ismét zavartalanul tanulhatnak

HelloVidék 2021. október 5. 14:10
Óriási az érdeklődés az október 1-től ismét elérhető szabad felhasználású, teljesen kamatmentes Diákhitel Plusz iránt. Az újbóli bevezetés utáni hétvégén több, mint 1000 hallgató igényelte a félmillió forintos hitelt. A legnépszerűbb diákhitelt 2020 májusa óta már több mint 40 ezren igényelték.

A kormány döntése alapján 2022. szeptember 30-ig meghosszabbították a szabad felhasználású, kamatmentes Diákhitel Plusz igénylési határideje. A pandémia miatt bevezetett, az átmeneti pénzügyi nehézséggel szembenéző hallgatók megsegítését szolgáló termék most is óriási népszerűségnek örvend a hallgatók körében.

A kiválasztott összeget a Diákhitel Központ egy összegben folyósítja az igénylő bankszámlájára, melyet egy év türelmi idő után maximum 5 éven belül kell visszafizetni – hangsúlyozta Magyar Péter a Diákhitel Központ vezérigazgatója.

A Diákhitel Pluszról az elmúlt évet nézve kijelenthető, hogy jelentősen hozzájárult ahhoz, hogy a koronavírus-járvány miatt átmenetileg romló munkaerőpiaci és gazdasági környezetben ne nőjön azon fiatalok száma, akik pénzügyi okokból a felsőoktatási tanulmányaik felfüggesztésére kényszerülnek.

Címlapkép: Getty Images