Elkezdődött: egyre több helyen kötelező a maszkviselés, már itt is

HelloVidék 2021. október 25. 09:02
A beltéri maszkviselést a negyedik hullám felívelése miatt minden szakértő kifejezetten ajánlja még az oltottaknak is. Kazincbarcika önkormányzata úgy döntött, elég rosszak a helyi járványügyi mutatóik ahhoz, hogy bevezessék a kötelező maszkviselést az önkormányzati fenntartású zárt tereken. A pénteki tájékoztató szerint 58 aktív fertőzött és négy covidos halálos áldozat van Kazincbarcikán. A kötelező maszkhordás vonatkozik a polgármesteri hivatalra, az önkormányzati cégcsoport területeire, az önkormányzati fenntartású óvodákra, a védőnői szolgálatra és a város szociális intézményeire.

Kötelező maszkviselést vezet be az önkormányzati fenntartású zárt tereken Kazincbarcika vezetése, és a fokozódó járványhelyzet miatt a városi tesztelőpontot is újranyitják, illetve ismét rendszeresen járványügyi tájékoztatást adnak ki – írja a helyi önkormányzat lapja, a Kolorline.hu, amit a telex.hu szúrt ki.

A kötelező maszkhordás vonatkozik a polgármesteri hivatalra, az önkormányzati cégcsoport területeire, az önkormányzati fenntartású óvodákra, a védőnői szolgálatra és a város szociális intézményeire. Egyedül a gyerekek és az óvodai, bölcsődei dolgozók jelentenek kivételt, utóbbiakat a városvezetés azzal indokolja, hogy a maszkviselésük hátráltatná a gyerekek beszédfejlődését.

A beléptetési szabályok is szigorodnak a bölcsődékben, óvodákban és idősotthonokban, illetve november 1-től az önkormányzat megbízásából vagy támogatásával szervezett, nagy létszámú, beltéri rendezvényeket bizonytalan ideig nem tartják meg.

A negyedik hullám fokozódása miatt az önkormányzat újra heti tájékoztatót ad ki a városi járványhelyzetről és a legfontosabb járványügyi tudnivalókról, például hogy mikre érdemes figyelni, és hol lehet kérni az oltást.

Címlapkép: Getty Images