Szörnyű tragédia történt a kis házban: életét vesztette a házaspár, ez lehetett a tűz oka

HelloVidék 2023. május 1. 12:05

Egy középkorú házaspár életét vesztette a Csongrád-Csanád megyei Domaszéken leégett hétvégi házban hétfőn hajnalban - tudatta Mukics Dániel, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője közleményben. A tűzoltók kiérkezésekor a húsz négyzetméter alapterületű, kétszintes épület már teljes terjedelmében égett, részben be is omlott. A tűzoltók fél óra alatt megfékezték a lángokat, oltás közben találtak rá a két összeégett holttestre.

Május 1-jén hajnali fél kettőkor érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, amely szerint a Csongrád-Csanád vármegyei Domaszéken kigyulladt egy hétvégi ház. Szegedről három járművel vonultak a tűzoltók az Orgona úti épülethez.

A húsz négyzetméter alapterületű, kétszintes kisház teljes terjedelmében égett, részben be is omlott. A tűzoltók fél óra alatt fékezték meg a lángokat, azonban oltás közben két összeégett holttestet találtak. A tűzoltók megmentettek négy birkát, amelyeket a szomszéd fogadott be.

A tűzben egy középkorú házaspár vesztette életét. A hasonló tragédiák megelőzése érdekében érdemes füstérzékelőt vásárolni. Nemcsak haláleset nem következett be, hanem füstmérgezést sem szenvedett senki, de még nagyobb tűz sem keletkezett azokban a lakásokban, házakban, ahol volt füstérzékelő.

Címlapkép: Getty Images