Lecsapott a NAV: eljárást indítottak a 60 milliós kárt okozó férfival szemben

MTI 2023. október 19. 21:01

Letartóztattak egy férfit, aki csaknem 60 millió forint értékű, illegálisan előállított mosószerrel kereskedett, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) budapesti pénzügyi nyomozói iparjogvédelmi jogok megsértése miatt indítottak ellene eljárást - tudatta a NAV csütörtökön az MTI-vel.

Mint kiderült, a férfi értékesíti is a mosószert, sőt az előállítását is maga szervezi illegálisan foglalkoztatott munkásokkal, családi házának kertjében. A hamis mosószerek előállításával csaknem 60 millió forint összegű kárt okozott a tényleges forgalmazónak.

A NAV felhívta a figyelmet arra, hogy a mosószer kereskedelmi forgalomba kerülve a vásárlókra is veszélyt jelentene, mivel a gyártás nem ellenőrzött keretek között történt.

A nyomozók az okozott kár megtérüléséért készpénzt és targoncákat foglaltak le. Volt olyan helyszín, ahonnan zárjegy nélküli cigaretta, kábítószer, hamisnak tűnő borotvapenge és ruha került elő, az ezekkel kapcsolatos további eljárásokat megindították. A bíróság elrendelte a férfi letartóztatását.

Címlapkép: Getty Images