Adományokból jutott értékes eszközökhöz a veszprémi kórház

HelloVidék 2018. december 5. 09:30
Az értékes eszközöket a szeptemberben rendezett Egészség útja nevű rendezvényen befolyt jótékonysági adományokból vásárolták – írja a Veol.

A kórház évek óta rendszeresen támogatást kap a rendezvény szervezőitől. Idén a gasztroenterológiai ellátást segíti a támogatás, amely kapcsolódik a kormányzati vastagbélrák szűrési programhoz is, mondta el Dávid Gyula, a Csolnoky Ferenc Kórház főigazgatója.

A kezdeményezést évek óta az önkormányzat és cégek is támogatóként segítik. Idén ötödik alkalommal szervezték meg a rendezvényt, amelyen többek között iskolásoknak tartottak sportversenyeket, a résztvevők egészségügyi előadásokat hallhattak, és kulturális programok is színesítették a programot – nyilatkozta Leitold László, az egészségnapot szervező Szövetség az Egészséges Veszprémiekért Egyesület elnöke.

Az összegyűlt összegből az endoszkópos vizsgálatokat segítő műszereket vásároltak: egy nagynyomású öblítő-mosó pumpát, és egy szén-dioxid-adagoló készüléket. Az eszközök hozzájárulnak a színvonalasabb betegellátáshoz. A Csolnoky kórházban évente közel tízezer endoszkópos vizsgálatot végeznek, főként gyomor- és vastagbéltükrözéseket – mondta el Lakner Lilla Laura, a Csolnoky kórház 1. számú Belgyógyászati Osztályának osztályvezető főorvosa.