Újabb zöld községgel büszkélkedhetünk: mutatjuk a fejlesztés eredményeit!

HelloVidék 2019. augusztus 18. 15:32
Elkészült Fertőendréd Község Polgármesteri Hivatalának és a Fertőendrédi Ikva-Gyöngye Óvoda energetikai felújítása. A vissza nem térítendő támogatás 36,58 millió forint volt, melyet az Európai Unió Európai Regionális Fejlesztési Alapja finanszírozott.

Az Ikva-Gyöngye Óvoda épülete és a Polgármesteri Hivatal került korszerűsítésre a fejlesztés során. A 36,58 millió forintos európai uniós beruházás megvalósulásához az Önkormányzat további 9 181 839 Ft saját forrást biztosított annak érdekében, hogy a fejlesztés teljes mértékben a mai kornak megfelelő legyen, ezért Fertőendréd Község Önkormányzata az épületek fenntartását költséghatékonyabban tudja majd biztosítani.

Befejeződött a kivitelezés, így mostantól az európai uniós támogatásnak köszönhetően környezetbarát és gazdaságosan üzemeltethető intézményekkel gazdagodott a település – derült ki a Fertőendréd Község Önkormányzatának közleményéből.

A projekt célja az épületek hőtechnikai adottságainak javítása, valamint hőveszteségeinek csökkentése volt, ennek érdekében a pályázat keretében az épületek valamennyi homlokzatának hőszigetelése, a lábazatok hőszigetelése, padlásfödémek szigetelése, külső nyílászárók cseréje és projektarányos akadálymentesítés valósult meg. A Polgármesteri Hivatal épületére napelemes-rendszer került kiépítésre.

A korszerűsítésnek köszönhetően a létesítmények energetikai szempontú korszerűsítése az üzemeltetési, fenntartási költségek csökkenését fogja eredményezni, amely nemcsak a pályázónak jelent költségmegtakarítást, de a lecsökkenő energiahordozó felhasználás környezetvédelmi szempontból is előnyös.

Címlapi kép és fotók: Fertőendréd Község Önkormányzata