Itt a jóslat: komoly mínuszok röpködnek majd szilveszter éjszakáján

HelloVidék/MTI 2019. december 30. 20:00
Kedden nap közben átmenetileg erősebben felhős tájak is lehetnek, de kisüthet több órára a nap. Csapadék alapvetően nem lesz, de az északkeleti határ közelében egy-egy hózápor, havas eső zápor nem kizárt. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és -6 fok között alakul, de a hidegre hajlamos helyeken -7, -10 fok is előfordulhat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hétfő éjszaka, kedden nap közben átmenetileg erősebben felhős tájak is lehetnek, de kisüthet több órára a nap, ahogyan a hét első napján. Csapadék alapvetően nem lesz, de az északkeleti határ közelében egy-egy hózápor, havas eső zápor nem kizárt. Az Észak-Dunántúlon megerősödő északnyugati szél várható.

A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 2 és 10 fok között alakul, nyugaton lesz enyhébb, keleten hidegebb az idő.

Korábbi cikkünkben már írtunk arról, hogy idén nagyon nem vált be a népi időjóslás: Katalin hiába locsogott, karácsony nem hozott fagyot, havat pedig pláne nem. Ez azonban nem tett túl jót a földeknek. A növényi kultúrák szempontjából a túlságosan enyhe idő nem ideális, megzavarhatja az érzékenyebb fajták "nyugalmi állapotát". Ráadásul a kórokozók, kártevők ritkulásához is hiányzik a tartós hideg, a szántókról a hó.

Címlapkép: Getty Images