Kiakadtak a menzát fizető szülők: panaszok áradata érkezett a győri gyermekétkeztetésre

HelloVidék 2021. február 4. 09:00
Megelégelték a győri szülők, hogy miközben súlyos összegeket fizetnek a közétkeztetésre, a gyermekeik rendre éhesen jönnek haza az iskolából, mert szerintük rossz a menzai kaja. A felháborodott szülők a gyerekek panaszait továbbították a közösségi oldalra, ahol pillanatok alatt rengeteg kifogást fogalmaztak meg. A szolgáltató ígéri, kivizsgálja őket.

Egy győri édesapa, Tamasics Gábor megelégelte, hogy a gyermekei éhesen járnak haza, ezért megkérdezett másokat is a „Győrben történt történik történni fog” Facebook csoportban: ők mit szólnak az iskolai menzához. Az elégedetlen szülő felhívására hamarosan száznál is több komment érkezett, voltak, akik lefotózták a hazavitt maradékot, illusztrálva az ételek minőségét, de voltak, akik annak adtak hangot, milyen elégedettek a szolgáltatással - írja cikkében a Kisalföld.

A kilencéves gyerekem annyit eszik, mint egy felnőtt, nem válogatós, jó evő, repetázós, de az utóbbi időben nem eszi meg az ebédet a suliban, mert rossz

– panaszolja egy édesanya.

A több száz panaszkodó szülő egyetlen céget emelt ki, mint győri közétkeztetési szolgáltatót, az Eatrend Arrabona Zrt.-t. A cég honlapján megtalálható étlapok szerint nem teljes lefedettséggel érintettek a győri és környékbeli közétkeztetésben, de a megyében több helyen is ők a szolgáltatók.)

Gyura Zsanett cégvezető így reagált a sorozatos panaszokra:

Társaságunk több mint tizenöt éve lát el gyermekétkeztetési feladatokat Győr oktatási és nevelési intézményeiben, illetve 2020. november 1-jétől további intézmények ellátása is társaságunk feladata. Csak novembertől számítva 630 ezer adag ebédet főztünk a gyerekeknek. Ezen időszak alatt a szolgáltatásunkkal kapcsolatos visszajelzések száma nem érte el a harmincötöt. Naponta százötven kollégánk dolgozik azon, hogy a gyermekek számára a szolgáltatást az eddigieknél még magasabb színvonalra tudjuk emelni. Létrehoztunk egy online felületet a honlapunkon – www.eatrend.hu/minosegbiztositas –, ami január 29. óta érhető el. Ide is várjuk a visszajelzéseket, észrevételeket, amelyeket kivizsgálunk.

Mindenesetre a hét folyamán kerekasztal-beszélgetéseket folytatnak azon szülői munkaközösségek vezetőivel, amelyek a szolgáltatással érintett intézményekben működnek.

A polgármester is beszáll a próbakóstolásba

Dr. Dézsi Csaba András győri polgármester sem hagyta szól nélkül az ominózus Facebook-bejegyzést, ígéretet tett arra, hogy meg fogja kóstolni az ebédet különböző intézményekben.

A próbaétkezés szúrópróbaszerű lesz, ami az elkövetkezendő hetekben fog megtörténni. Polgármester úr ezt követően be fog számolni az eredményről

– válaszolta a lapnak Prédl Adél városházi sajtószóvivő.

Címlapkép: Getty Images