Nem bírják a terhet: önkéteseket toboroznak egy vidéki kórház covid részlegére

MTI 2021. március 12. 10:00
A balassagyarmati kórház szívesen fogadna éjszakai és hétvégi műszakba is egészségügyi végzettségű ápolói önkéntes munkát, takarítói önkéntes munkát, és adminisztrátori feladatokra segítséget.

A balassagyarmati kórház covid részlegein 205 beteget kezelnek, közülük több mint 20-an voltak ma lélegeztető gépen, és egyre több a súlyos beteg, a betegszám elérte a kapacitás maximumát

- közölte a polgármester a Facebookon.

Csach Gábor azt írta, hogy a kórházban ugyanakkor megkezdődött az oltások tömeges beadása, a tegnapi napon több mint 420-an kaptak oltást. A maximális covid-betegszám és a tömeges oltások megindulása miatt viszont átszervezésre kényszerültek.

Az intézményben átmeneti időre nem fogadnak új covid-betegeket a részlegeken, szintén átmenetileg Salgótarjánba kerül a fekvőbeteg ellátás a sebészet és a szülészet-nőgyógyászat osztályain. A traumatológiai ellátás akut esetekre szűkül - olvashatjuk.

A kórházi szakszemélyzet emberfeletti terhelésben dolgozik, arra kérek mindenkit, aki ezt megteheti, hogy apró finomságokkal, frissítőkkel segítse a dolgozók munkáját, éreztessük velük, hogy hálásak vagyunk azért a fegyelemért, és kitartásért, amit egy éve végeznek a járvány frontvonalában a betegekért

- írta a polgármester.

Csach Gábor hozzátette, hogy a kórház szívesen fogad éjszakai és hétvégi műszakba is egészségügyi végzettségű ápolói önkéntes munkát, takarítói önkéntes munkát, és adminisztrátori feladatokra segítséget.

Címlapkép: Getty Images