Koronavírus: pápai katonákból álló csapat fertőtleníti a vidéki iskolákat

HelloVidék 2021. március 24. 12:00
Kék színű szkafander és biológiai fertőtlenítő folyadék. A pápai katonák ezekkel a „fegyverekkel” szállnak szembe a kórokozókkal több Győr-Moson-Sopron megyei iskolában és óvodában.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának felkérésére, az Operatív Törzs feladatszabása alapján a Magyar Honvédség tizenegy alakulata országosan most közel 140 köznevelési intézménybe „látogat” ezekben a napokban, s teszi újra biztonságossá az iskolákat és óvodákat március 16-a és április 6-a között - írja a Kisalföld.

Győr-Moson-Sopron megyében már el is kezdődtek a munkálatok, a MH Pápa Bázisrepülőtér katonái már fertőtlenítették a nyúli Pilinszky János Általános Iskolát, a győri Széchenyi István Egyetem Öveges Kálmán Gyakorló Általános Iskolát, a Czuczor Gergely Bencés Gimnáziumot és Kollégiumot, a Harmónia Alapfokú Művészeti Iskolát, valamint a Győrújbaráti Pitypang Óvodát és Konyhát.

A fertőtlenítés céltudatosan zajlott. A pápai katonák két óra alatt több mint 1800 négyzetmétert tettek biztonságossá az alkoholos, vizes állagú fertőtlenítővel. Ez tizenhat osztálytermet és közel tíz mellékhelyiséget jelent esetünkben.

– nyilatkozta a lapnak Dr. Ruppertné Hutás Kinga, a Széchenyi István Egyetem Öveges Kálmán Gyakorló Általános Iskola igazgatója.

A pápai katonák Győr-Moson-Sopron mellett Vas és Veszprém megyében is végeznek fertőtlenítéseket oktatási intézményekben.

Címlapkép: Getty Images