Befogták a "jómadarat": a Lupa-tónál csípték el a szökött ragadozómadarat

HelloVidék 2021. május 3. 18:00
Nem sokáig élvezhette különleges szabadságát a Németországból szökött szegény óriásrétisas, ugyanis befogták a magyar természetvédők. A legyengült, de sérülésmentes sast egy pokróc segítségével sikerült elcsípni.

A Madármentő Állomás Mályi – Bird Rescue részéről a Természetvédelmi Őrszolgálathoz érkezett bejelentés alapján kollégánk szombat délben a Lupa-tóhoz sietett, ahhol egy röpképtelen rétisast talált. A korábban hazánkban is őshonos rétisasnak gondolt madárról hamar kiderült, hogy egy öreg óriásrétisasról van szó, lábán béklyóval

– írta Facebook bejegyzésében a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatósága. A faj egyébként Magyarországon nem őshonos, Kelet-Ázsia csendes-óceáni partvidékein, a Bering-tengertől a Koreai-félszigetig fordul elő.

A legyengült, de sérülésmentes sast egy pokróc segítségével befogták, és a Fővárosi Állat-és Növénykertbe szállították. Itt megvizsgálták, majd mikrochipjét leolvasva kiderült, hogy a Németországból elszökött madárról van szó, aki hamarosan visszakerül gazdájához.

Címlapkép: Illusztráció

Címlapkép: Getty Images