Annyi lesz a nyárnak, jégeső és viharos szél támad: kitaláljátok, mikor?

MTI 2021. június 9. 18:00
Hétvégén már nem lesz ennyire kegyes hozzánk az időjárás. Többfelé záporok, zivatarok alakulhatnak ki már szombat estétől, vasárnapra pedig viharos szél támad – olvasható az Időkép előrejelzésében.

Jó hír viszont, hogy az Időkép előrejelzése szerint szombatig marad a mostanihoz hasonló nyári idő, délutánonként 25–30 fokkal, elszórt záporokkal, zivatarokkal. A szél zivatarokat leszámítva csak néhol lehet erős, többnyire mérsékelt, élénk légmozgásra készülhetünk.

Csütörtökön a napos-gomolyos idő mellett helyenként ismét kialakulhatnak záporok, zivatarok. Az északias szél élénk, északkeleten és zivatarok környezetében erős lesz. A maximumok 25-30 fok között alakulnak.

Pénteken is gomolyfelhők zavarhatják meg napsütést, melyekből elszórtan zápor, zivatar is kialakulhat. Az északias szél újra többfelé megélénkülhet. Hajnalban 10-17, délután 24-29 fokra van kilátás.

Még a szombat is túlnyomóan napos, nyári időt tartogat, de helyenként záporokkal, zivatarokkal továbbra is számolni kell. Az északi-északnyugati szél gyakran megélénkülhet. Délután 25-30 fok valószínű.

Vasárnap viszont egy hidegfront hozhat erős, viharos szelet, elszórt záporokat, zivatarokat, valamint pár fokos lehűlést. Helyenként jelentősebb mennyiségű csapadék is hullhat.

Címlapkép: MTI/Sóki Tamás