Ennek nem lesz jó vége: bizarr állatok szaporodtak el a Tisza-tóban

HelloVidék 2021. augusztus 15. 17:00
Egyre több az óriás mohaállat a Tisza-tóban. Az érdekességnek számító faj jövevénynek számít, melynek jelenleg természetes ellenségét nem ismerjük. Mivel évről évre igen nagy számban képes túlélő képleteket létrehozni, elképzelhető, hogy a jövőben gyors szaporodásnak indul a nem túl bizalomgerjesztő érdekes faj a Tisza-tavon.

Egyre több az óriás mohaállat a Tisza-tóban, osztotta meg az aggasztó hírt Facebook-oldalán a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság.

Általában a mohaállatok sok millió éves múltra tekintenek vissza. A Tisza-tóban pár éve felfedezett és idén már szép számmal előforduló óriás mohaállatot (Pestinatella magnifica) azonban először megközelítőleg 150 éve fedezték fel Észak-Amerikában, hazánkban pedig először 10 éve Ráckeve környékén.

Az érdekességnek számító faj így jövevénynek számít, melynek jelenleg természetes ellenségét nem ismerjük. Mivel évről évre igen nagy számban képes túlélő képleteket létrehozni, elképzelhető, hogy a jövőben gyors szaporodásnak indul a nem túl bizalomgerjesztő érdekes faj a Tisza-tavon.

Címlapkép: Getty Images