Döbbenet, még el sem kezdődött a tél: 25-en fagytak halálra Magyarországon

HelloVidék 2021. november 22. 12:00
Az elhunytak többségükben idős, magányos, beteg emberek voltak, és fűtetlen lakásokban hűltek ki végzetesen, illetve kórházba szállításuk után, mert már nem tudtak rajtuk segíteni. A fagyhalál olyanokat is magával ragadott, akik a szabad ég alatt éjszakáztak fagyos, vagy fagy közeli hőmérsékleten.

Október eleje és november közepe között 25-en fagytak halálra – közölte a Magyar Szociális Fórum (MSZF). Az elhunytak többségükben idős, magányos, beteg emberek voltak, és fűtetlen lakásokban hűltek ki végzetesen, illetve kórházba szállításuk után, mert már nem tudtak rajtuk segíteni. A fagyhalál olyanokat is magával ragadott, akik a szabad ég alatt éjszakáztak fagyos, vagy fagy közeli hőmérsékleten.

Az MSZF külön kiemelte, hogy a fagyhalálhoz nem kellenek nagy hidegek: elég plusz 5-10 fok és a legyengült, idős, beteg emberek áldozatául eshetnek a hidegnek.

Az odafigyelés életeket menthet, különösen olyankor, amikor államilag is elhanyagolják a szociális rendszert, a hajléktalanok nem jutnak szociális bérlakáshoz

- emelte ki a az MSZF.

Címlapkép: Getty Images