Kitört a migránspánik Hajdúnánáson: ez lesz, ha 30 külföldi száll meg egy kisvárost

HelloVidék 2022. január 6. 09:00
Nem kis riadalmat okozott Hajdúnánáson, hogy a kisvárosban több külföldit is látni véltek. A helyiek azonnal arra gondoltak, hogy egy nagyobb létszámú migránscsoport érkezett hozzájuk, és emiatt sokan jelezték, hogy félnek.

Nem kis riadalmat okozott Hajdúnánáson, hogy a kisvárosban több külföldit is látni véltek. A helyiek azonnal arra gondoltak, hogy egy nagyobb létszámú migránscsoport érkezett hozzájuk, és emiatt sokan jelezték, hogy félnek. Kiderült, hogy erről szó sincs, a külföldiek csoportja hivatalos vendégmunkásként, dolgozni érkezett a településre - számolt be róla az ATV Híradó.

Nem kellett sokat keresgélni a külföldieket az ATV Híradójának, hárman éppen a boltból tartottak haza. A városban sokaknak szemet szúrtak ezek a külföldiek, és nyomban terjedni kezdett a hír, hogy migránsokat láttak a városban. Mint utóbb kiderült, a gyanús bőrszínű külföldiek a MOL-beruházáshoz érkezett indiai dolgozók, akiknek – amíg a papírjaikat intézik –, szállást és étkezést kellene biztosítani.

A kisváros önkormányzata kiadott egy közleményt, amelyben cáfolták a migránsáradatról felröppent híreket. A hivatalos tájékoztatás szerint külföldi vendégmunkások érkeztek a városba. Az Idegenrendészeti Főigazgatóságról azt az információt kapta az ATV, hogy 30 külföldi dolgozó érkezett Hajdúnánásra.

A hatóságtól egyébként azt is elárulta, hogy a vendégmunkásokat rendszeresen ellenőrzik, itt tartózkodásuk teljesen legális és semmilyen közbiztonsági problémát nem jelentenek.

Címlapkép: Getty Images