Legközelebb 200 év múlva kerül sor hasonlóra: ettől olyan különleges nap 2022. 02. 22.

HelloVidék 2022. február 22. 14:22
Igazán különleges nap a mai, egy adott évezredben csak ritkán alakul ki olyan sajátos dátum, amit csak kétféle számjegy alkot. A numerológusok szerint mind a nulla, mind a kettes szám sajátos jelentéseket hordoz.

A mai dátum csupa kettesből áll össze, 2022.02.22-höz hasonlóra 200 év múlva készülhetnek az emberek. Február 22-e a közösség és az összefogás jelképe is, idén viszont – a számmisztika szerint – ez a legnagyobb energialöketű nap az évben. Mind a nulla, mind a kettes szám ugyanis sajátos jelentéseket hordoz a számmisztika szerint. A Blikk összeszedte, hogy a számmisztika szerint miért különleges ez a mai dátum, és mi várható ezen a napon.

A 2-es szám egy stabil energiaszám, amely az egyensúlyt, az együttműködést és a kettősséget szimbolizálja. Ez a kettősség a férfi és női energiák egyensúlyát, valamint a tudatos és tudatalatti találkozását jelenti

– írja a medium.com.

Ez az angyalszám egyfajta spirituális tükörként szolgál: külső és belső világunk tükreként. Használjuk ezt a napot arra, hogy megszabaduljunk a negatív gondolatoktól, és azokat szeretetteljes szavakkal helyettesítsük, valamint fordítsuk a figyelmünket arra, amit valóban el szeretnénk érni. Magunk is meglepődünk majd, amikor látjuk, mennyivel könnyebbé válik az életünk, ha úgy beszélünk magunkkal, mint azzal, akit szeretünk.

A belső gondolataink megtisztítása mellett használjuk fel ezt az időt arra, hogy teret szabadítunk fel a fizikai világban is. Hogy ez pontosan mit is jelent? Nem üdvözölhetjük az új dolgokat, ha még mindig a régi rendetlenséggel foglalkozunk. Szánjuk rá magunkat arra, hogy ebben a hónapban megtisztítunk egy területet az otthonunkban. Ami nem okoz örömet, azt dobjuk ki

- tanácsolják.

Február 22-e a bűncselekmények áldozatainak napja is

1990. február 22-én az Európa Tanács közzétette a bűncselekmények áldozatainak chartáját. Az áldozatok jogait erősítő európai jogszabály előírja a sértettekkel való tiszteletteljes bánásmódot, valamint azt, hogy ügyükről tájékoztatást kell kapniuk számukra érthető formában. Szükséges a sértetteket támogató szolgálatok felállítása. A veszélyeztetettek számára megfelelő védelmet kell biztosítani. Évente 220000 ember válik hazánkban bűncselekmény sértettjévé.

Névnapok: Gerzson, Margit, Zétény.

Ezen a napon született:

  • George Washington az Egyesült Államok első elnöke 1732-ben.
  • Riesz Frigyes matematikus 1880-ban.
  • Niki Lauda (Andreas-Nikolaus Lauda) háromszoros Forma-1 világbajnok autóversenyző 1949-ben.

Ezen a napon halt meg: Csala Zsuzsa színésznő, érdemes művész 2014-ben.

Címlapkép: Getty Images