Itt a dátum, amikor visszatér a tavasz: újra 20 fokig emelkedik a hőmérséklet

HelloVidék 2022. április 4. 11:00
A téli fordulat csak átmeneti, pár nap és igazodik az időjárás a naptárhoz és már nyoma sem lesz a hónak. A magassági hőmérséklet-előrejelzésen jól látszik a gyors ütemű melegedés, és hogy a sokéves átlaghoz idomul hét közepétől a hőmérséklet.

Hétfőn ugyan még fagyos lesz a reggel, -8 és +1 fok között alakulnak a minimum-értékek, délután már 10 fok, a déli tájakon 10-12 fok körüli maximumokat mérhetünk. A délnyugati szél élénk lökésekkel járhat. Pár órás napsütésre mindenütt számíthatunk, érdemi csapadék nem várható - írta az Időkép.

Kedden az élénk, erős nyugati szél enyhébb időt hoz térségünkbe, reggel gyenge fagy még előfordulhat, de délután a legtöbb helyen 10 fok felett, délen, délnyugaton 20 fok közelében alakul a hőmérséklet. Kisebb eső északnyugaton eshet, máshol napsütés, több-kevesebb felhő lesz jellemző.

Szerdán is csak északon lehetnek kisebb záporok, de a napsütésé lesz a főszerep a nap folyamán. A szél még élénk lehet. A délies áramlás tovább melegíti az időt, nagy területen újra 20 fokig emelkedik a hőmérséklet. A kellemes tavaszi idő a hét hátralévő részében is kitart, kisebb lehűlés hétvégén jöhet.

Címlapkép: Getty Images