Újra indul a vidék egyik tuti kis retrós gyógyfürdője: viszont emeltek a jegyárakon

MTI 2022. október 6. 12:57
Pár hetes zárva tartás után október 14-én indul a Tiszaföldvári Gyógy-, és Strandfürdő idei téli szezonja - adta hírül a termálonline.hu.

Október 14-én újra újra indul a Tiszaföldvári Gyógy-, és Strandfürdő téli szezonja - adta hírül a termálonline.hu. A vidéki fürdőben szeptember 26-án kezdődött el egy nagyobb karbantartási szünet, ami után most újra kinyitnak. A hangulatos vidéki termálfürdő gyógyvízzel töltött szabadtéri medencékkel vár. Bár nem jegyzett a nagy hírnevű gyógyfürdők között, azért már 2003 óta rendelkezik gyógyvíz minősítéssel.

Története

A Szolnoktól délre 25 km-re fekvő településen, az 1960 –as évek kőolaj és földgáz kutatásai során bukkantak rá a gyógyvízre, mely 1040 méter mélyről tör a felszínre 69 fokosan. Hamarosan a kialakították a közfürdőt, és folyamatosan fejlesztve jutottak el a mai állapotig. Közben panziót és kempinget is építettek hozzá 2005-ben.

Gyógyvíze

A gyógyvíz nátrium-hidrogén karbonátos, kloridos, jodidos, fluoridos,metakovasavas, metabórsavas termálvíz. Alkalmas idült ízületi gyulladás és ideggyulladások, degeneratív ízületi elváltozások,a gerinc különböző idült gyulladásos degeneratív megbetegedései, sérülések, sportsérülések utókezelése, elhúzódó nehezen gyógyuló csonttöréseknél a callusképződés elősegítése, műtétek utáni rehabilitációra. (Természetesen kúraszerű alkalmazásnál a kezelőorvossal egyeztetett módon célszerű alkalmazni. A víz csak külsőlegesen használható fel.)

Strandfürdője

A strandfürdő hat nyitott medencével rendelkezik. Ebből kettő 200m³ feletti nagyméretű ülőpados gyógymedence élményelemekkel ellátva. Egy kisebb 108m³-es élménymedence dögönyöző elemekkel, és egy szabálytalan alakú nagy hőfokú (37-39C°) kisebb medence. Mindenki kedvére válogathat 31-39C°-ig a medencék között. A gyermekpancsoló medence napvitorlával fedett, vízforgatóval ellátott. Az úszómedence szabványos 33-m-es, feszített víztükrű, vízforgatott. Napozóterasz, és a hűsölésre alkalmas 2 hektáros tölgyerdő szintén rendelkezésre áll.

Címlapkép: Getty Images