Döbbenetes: megvertek egy védőnőt, mert jelentette, hogy elhanyagolnak egy babát

HelloVidék 2022. november 23. 09:04

Keresi a rendőrség Nagy Istvánt, aki sokadszorra nem jelent meg a bíróságon, miközben azzal vádolják, hogy tavaly szeptemberben Balmazújvárosban, a nyílt utcán bottal támadt rá egy védőnőre - közölte az RTL Híradója.

Az RTL Híradója tette közzé azt a felhívást, amiben elhangzik, hogy keresi a rendőrség Nagy Istvánt, aki sokadszorra nem jelent meg a bíróságon, miközben azzal vádolják, hogy tavaly Balmazújvárosban, a nyílt utcán bottal támadt rá egy védőnőre. A feldühödött férfi azért bántotta a védőnőt, mert a nő jelentette a gyámügynek, hogy élettársával rosszul gondoskodnak a babájukról. A védőnő a kezével hárította az ütést, könnyebb sérülést szenvedett, de az ügyészség szerint súlyosabban is megsérülhetett volna. A vádlott nem jelent meg a tárgyalásán, ezért körözést adtak ki ellene.

Az eset kapcsán a Híradónak egy környékbeli szemtanú (nő) nyilatkozott, akiknél épp látogatást tett a bántalmazott védőnő. A nő elmondta, hogy már épp kísérték ki a védőnőt az utcára, amikor a vádlott kirtontott az egyik szomszédos házból egy bottal a kezében. A kapu előtt akarta fejbe verni az áldozatát, aki bár a kezével védeni tudta magát, így is elesett. A híradónak nyilatkozó nő elmondta, hogy az ő párja, Pisti vetett véget a bántalmazásnak, odaállt a védőnő elé és megvédte őt a támadótól. Ezután a védőnőt visszakísérték a házba, borogatást raktak a kezére, majd hívták a mentőket. Velük együtt nem sokkal később érkezett a rendőrség is.

Az ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak és súlyos testi sértés kísérletével vádolja Nagy Istvánt. Ha megtalálják, valószínűleg nem maradhat szabadlábon.

Címlapkép: Getty Images