Itt a friss toplista: ezekre a helyekre menekülnének a magyarok húsvétkor

Pénzcentrum 2023. március 4. 11:03

Rekordévre készül a turizmus, a várakozások szerint nem csak az első negyedév, de a húsvéti időszak is kiemelkedően jó számokat hoz majd. A legnépszerűbb belföldi úti cél a tavaszi szünetben idén Eger, Gyula és Hajdúszoboszló lesz, az árak viszont legkevesebb 16, de inkább 20-30 százalékkal emelkedtek meg egyetlen év  leforgása alatt. Egy éjszaka egy főnek átlagosan 11 420 forintba kerül - írta a Pénzcentrum.

A várakozások szerint a húsvéti időszak is kiemelkedően jó számokat hoz majd. 2023-ban a tavaszi szünet 6 napos lesz, az utolsó tanítási nap 2023. április 5., szerda lesz, és április 11-ig, keddig tart - írta a Pénzcentrum.

Március másodikáig közel 23 százalékkal több foglalást tettek meg a húsvéti hosszú hétvégére, és 36,5 százalékkal több a tavaszi szünetre szóló foglalások aránya tavalyhoz képest időarányosan; sokan már előre foglaltak. Közülük 14% már tavaly lefoglalta az idei tavaszi szüneti üdülést

- tájékoztatta a Pénzcentrumot Kelemen Lili, a Szállás.hu sajtószóvivője.

A legnépszerűbb belföldi úti célok a portálon keresztül történő foglalások alapján:

  • Eger
  • Gyula
  • Hajdúszoboszló
  • Pécs
  • Hévíz
  • Nyíregyház
  • Sopron
  • Zalakaros
  • Szeged
  • Budapest

Az árakkal kapcsolatban Kelemen Lili elmondta, 16,8%-kos emelkedést látnak jelenleg az átlagos Ft/fő/éj változását tekintve, így

Az árak máshol is nőnek, például a Hunguest Hotels a légitársaságoktól ismert dinamikus árazást alkalmazza, így egy szoba ára függ a foglalás időpontjától, a rendelkezésre álló kapacitástól és az ellátás típusától is.

A gazdasági változásokat és a piaci mozgásokat természetesen követik az áraink, egyből azonban nem engedhetünk: a megfelelő ár-érték arányból. Szállodáinkban a szobaár a bőséges reggeli és svédasztalos vacsora mellett a legtöbb esetben a fürdőbelépőt is tartalmazza

- mondta el Labossa Lajos, marketing és kommunikációs igazgató, majd hozzátette, a tizenkét wellness szállodájukból kilenc már teltházas a tavaszi szünet idején. A Balaton-parti BÁL Resortban, a hévízi Panorámában és a tapolcai Pelionban még lecsaphatnak az érdeklődők az utolsó szobák egyikére. A szünetben kiemelt gyermekanimációval és sztárfellépőkkel várják vendégeiket Bükfürdőtől Gyuláig az ország népszerű fürdővárosaiban.

Jól alakul a március 15. hosszú hétvége is, dacára annak, hogy idén a hét közepére, szerdára esik a nemzeti ünnep. A vendégek a megelőző hétvégét kötötték össze a vélhetően szabadságként kivett hétfő-keddel, így ez az időszak népszerűbb volt eddig.

A napokban elkezdett felpörögni az érdeklődés a szerdával kezdődő hosszú hétvége iránt is, így egész héten telt ház várható.

- tudta meg a Pénzcentrum Labossa Lajostól. De a Danubius Hotelsnél nagyon bizakodóak az előttünk álló hónapok, különösen a húsvéti időszakot illetően. A húsvéti hosszú hétvégén a vidéki házaikban, már most 70% körüli a foglaltság. Itt szinte biztosak abban, hogy teltházzal fognak üzemelni.

A cikk folytatása a Pénzcentrumon olvasható!

Címlapkép: Getty Images