Szörnyű tragédia: úszni nem tudó kislányokat sodort el a Tisza

HelloVidék 2023. június 26. 09:05

A kánikulában sokan hűsöltek a Tiszánál Benknél, ahova a közeli Eperjeskéről érkeztek a kislányok rokonukkal a vízhez. A kisebbik 9 éves, nővére 12. Szemtanúk szerint először csak bokáig mentek a vízbe, percekkel később már elragadta őket a folyam - írta az Index.


 


 

Még múlt hét pénteken egy testvérpár a nagybátyjukkal ment le a partra fürdeni a Tiszában, de olyannyira erős volt az áramlat, hogy az pillanatok alatt elsodorta őket és elmerültek a vízben. Egy ideig együtt lebegtek a felszínen, majd hirtelen a nagyobbik lány eltűnt.

Csodával határos az is, hogy 1,2 kilométert úgy lebegnek a vízen, higgadtan, hogy nem történt nagyobb tragédia

– nyilatkozta az a férfi, aki az egyik lányt kimentette a vízből a Tényeknek.

A férfi a helyi kempingben volt, amikor a rendőrök szóltak neki, hogy két kislány elmerült a Tiszában, mire ő azonnal csónakba ugrott. Alig ment pár percet a vízen, amikor meglátta az egyik gyereket kapálózni: odament és kihúzta a 9 éves kislányt.

Amit a gyerektől tudtam kérdezni azaz, hogy nem sokkal a rátalálásom előtt váltak ketté, perceken múlott az egész.Talán, hogyha kicsit hamarabb odaérek, akkor mindkettőt egyszerre csónakba tudom emelni, de ezt már nem lehet megtudni

- nyilatkozta a férfi.

A másik, 12 éves kislányt még mindig keresik, pénteken este a vihar miatt egy időre felfüggesztették a keresést, szombaton pedig a zavaros víz miatt nem folytatták. A kisebbik testvért kórházba szállították.

Címlapkép: Getty Images