Fejlemény a lelőtt svájci farkas ügyében: két férfit elfogtak, besegített a TEK +Videó

HelloVidék 2023. augusztus 3. 10:30

Nagy felháborodást keltett annak a fokozottan védett, Svájcból indult, jeladóval ellátott farkasnak a története, amelyet Magyarországon lőttek ki április elején. Az ügyben a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) április 8-án nyomozást rendelt el ismeretlen tettes ellen, szemléket folytattak le, bizonyítékokat gyűjtöttek, tanúkat hallgattak ki, valamint felvették a svájci hatóságokkal is a kapcsolatot,  írja a police.hu. Videót is közöltek a gyanúsítottak elfogásáról. A két férfit természetkárosítás, lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaéléssel és más bűncselekmények elkövetése miatt tartóztatták le. 

A védett farkast 2023. április 1-jén Hidasnémeti külterületén pusztították el egy vadászó társaság tagjai, akik között hivatásos vadász is volt. Az állat elejtését követően a tetemről a jeladót levágták, és azt a Hernád folyóba dobták, amelyet a nyomozók búvárok segítségével megtaláltak.

A két szabolcsi férfit a KR NNI 2023. augusztus 2-án hajnalban fogta el, és az egyikük elfogásához a Terrorelhárítási Központ munkatársainak segítségét kérte, mivel engedéllyel tartott lőfegyverrel rendelkezett.

Címlapkép: Getty Images