Sokkoló videót posztolt Borbás Marcsi az áradó Rábáról: járhatatlan utak, hömpölygő áradat

HelloVidék 2023. augusztus 7. 18:01

A népszerű tévés a hétvégén Vasban járt, a Rába partjáról jelentkezett be a Facebookon. Videóján azt mutatja, hogy a folyó kilépett a medréből, Csákánydoroszlónál az Őrségbe vezető út teljesen járhatatlanná vált.

Borbás Marcsi a Facebook-oldalára posztolt videójából kiderült, hogy a heves esőzés miatt az Őrségbe vezető út szinte megközelíthetetlenné vált. Kiöntött a Rába, 476 centiméterrel harmadfokú készültség mellett tetőzött Szentgotthárdnál - de erről a HelloVidék nemrégiben itt írt.

A Gasztroangyal háziasszonya Csákánydoroszlóról jelentkezett be, a háttérben jól kivehető, mekkora a sodrás, valamint az is látszik, bokáig ér a víz az otthonához vezető úton.

Ez az Őrségbe vezető út, itt lehet menni Őriszentpéterre és Szalafőre, vagyis nem lehet menni! Itt 300-400 méter mély kint a Rába, már kijjebb jöttem, itt körülbelül olyan 50 méter. Gyalog át lehet menni, mert nincs nagy sodrás, de hogyha bokán felül ér, nem megyek tovább, mert az veszélyes

- magyarázta a felvételen.

Azzal folytatta, tavaly minden kiszáradt, idén áradások vannak. Továbbá hozzátette azt is, hogy reméli, senki nem sérült meg, illetve nem szenvedtek jelentős anyagi károkat a lakosok:

Címlapkép: Getty Images