Megdöbbentő dolog derült ki az agárdi tragédiáról: ezért volt az átjáróban a kerekesszékes férfi

HelloVidék 2023. augusztus 22. 09:01

Nem akart öngyilkos lenni, nem ivott! - közölte az elhunyt édesanyja Facebookon, aki megjegyezte, csak nem működött a lift az agárdi átjáróban, amikor halálra gázolta a vonat a kerekesszékes férfit. Az esetről a 24.hu cikkezett.

Szklerózis multiplex beteg volt. Őt gázolta el a vonat 2023. 08. 18-án reggel. Nem tehetett semmit, a betegsége miatt kiugrani sem tudott a mopedből. Mindig lifttel járt, de megint nem működött. Ezért kellett körbe menni neki. Nem akart öngyilkos lenni, nem ivott!

– ezt írta egy zárt Facebook csoportba annak a 45 éves kerekesszékes férfinak az édesanyja, akit halálra gázolt a vonat az agárdi átjáróban. A MÁV a Telexnek a lift meghibásodásával kapcsolatban azt írta, hogy: a kérdéses lift működését a szakhatóság augusztus 15-én állította le műszaki meghibásodás miatt.

Ez a gyakorlatban sajnos kényelmetlenséget okoz a mozgásukban korlátozott utasok számára, ugyanakkor az átjáró használata még elvileg sem rejthet veszélyt az ő biztonságukra nézve sem

– tették hozzá. Ezért a rendőrséggel együttműködve minden részletre kiterjedő vizsgálatot indítottak a baleset körülményeinek tisztázására.

A halálos kimenetelű vasúti közlekedési baleset körülményeit a Gárdonyi Rendőrkapitányság az általános közigazgatási rendtartás szabályai szerint eljárva vizsgálja, válaszolta a Telex kérdésére a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálata.

Címlapkép: Getty Images