Nem mindennapos lehetőség: ezen a napon bárki bemehet a hőerőművekbe

HelloVidék/MTI 2023. október 11. 20:38

Csaknem 70 helyszínen várja a látogatókat különleges programokkal az Erőművek éjszakája október 27-én - közölte a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) szerdán.

Az érdeklődők megismerhetik az erőművek, fűtőművek, hulladékfeldolgozók és a közműszolgáltatók tevékenységét, a villamosenergia, a távhő és az ivóvíz előállításának műszaki hátterét. A szervezők ezzel is szeretnék felhívni a figyelmet arra, hogy a környezeti erőforrásokkal tudatosan kell gazdálkodni - írták a kezdeményezést.

A közlemény szerint idén is több ezer résztvevőt várnak az eseményre, amellyel egy időben a Magyar Távhőszolgáltatók Szakmai Szövetsége (MaTáSzSz) a Távhőszolgáltatás napjának szakmai, közösségi és fenntarthatósági programjaival fogadja a látogatókat.

Az Erőművek éjszakáját idén negyedik alkalommal rendezi meg a MEKH. A részvétel ingyenes, de regisztrálni kell a programokra. A szerdán megnyílt jelentkezési felület a helyszínekkel együtt az esemény honlapján érhető el, a MEKH közösségi oldalán pedig programajánló videókat tettek közzé

- áll a közleményben.

Címlapkép: Getty Images