Érik a katasztrófa, sokan fürdeni, mosni se tudnak: vízhiány van több vidéki városban is

HelloVidék 2023. december 21. 10:03

„A mosdózás is nagyon nehezen megy” - közölte egy lakó az RTL Híradóval. Épphogy csordogáló csap, lajtoskocsik az utcákon – kedd óta ugyanis nincs vagy akadozik a vízellátás Érd, Diósd és Törökbálint egyes részein. De mi lesz így a Budapest környékén élő családokkal, épp karácsony táján?

Épphogy csordogáló csap, lajtoskocsik az utcákon – kedd óta nincs vagy akadozik a vízellátás Érd, Diósd és Törökbálint egyes részein - számolt be róla az RTL Híradója. A helyiek azt mondják, a legnagyobb gondot a mosdók használata okozza.

Néhány nappal ezelőtt egy stratégiai fontosságú 600 mm belső átmérőjű vezetéken keletkezett csőtörés, amely vezeték az ivóvizet továbbítja az Érd, Bakonyi-Mecseki utcák kereszteződésében lévő tároló medencékbe – tájékoztatott Facebook-oldalán az Érd és Térsége Vízközmű Kft (ÉTV). Hétfőn viszont további csőtörések keletkeztek más vezetékeken, amely csőtörések negatívan befolyásolták a medencék tölthetőségét.

Az RTL riportja szerint a javításokhoz Olaszországból kellett alkatrészt rendelni, ez várhatóan csütörtök reggel érkezik meg. A vízszolgáltatás legkorábban péntek délután állhat helyre.

Címlapkép: Getty Images