Öngyilkos akart lenni, nekihajtott egy vonatnak: 2 milliós kárt okozott a MÁV-nak

MTI 2024. január 9. 21:05

A 72 éves férfi egy Győr melletti település határában közlekedett gépkocsijával, majd szándékosan hajtott a vasúti átjáróba, veszélyeztetve másokat. Vádat emeltek ellene.

A Győri Járási Ügyészség vádirata szerint a 72 éves terhelt 2023 januárjában egy Győr melletti település határában közlekedett gépkocsijával. A férfi betegsége miatt nagyon elkeseredett volt, elhatározta, hogy véget vet életének, ezért a település külterületén, egy vasúti átjáró előtt leparkolt autójával és vonatra várt. Mikor egy személyvonat érkezett az átjáróba, a férfi elindult autójával és a piros jelzés ellenére a vonat oldalának hajtott. Az ütközéstől járműve kipördült és egy betonelemnek csapódott.

A személyvonaton a mozdonyvezetőn és a jegyvizsgálón kívül körülbelül száz utas utazott, közülük senki nem sérült meg, míg az elkövető nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. Ugyanakkor a szerelvényben mintegy kétmillió forintos kár keletkezett.

A terhelt ellen a vasúti közlekedés biztonsága ellen elkövetett bűntett miatt emelt vádat az ügyészség, vele szemben három évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható, valamint az ügyészség indítványozta, hogy a járművezetéstől is tiltsa el a bíróság - áll a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Főügyészség tájékoztatójában.

Címlapkép: Getty Images