Szívszorító: felújítás miatt kiköltöztették őket, most egy kombi BMW-ben lakik a veszprémi pár

HelloVidék 2024. február 7. 09:35

A napokban nagy figyelmet kapott egy pár helyzete, akik életvitelszerűen élnek egy kombi BMW-ben a Stromfeld utca 10. melletti parkolóban. Korábban jogosultak voltak a nővérszálló lakáscélú használatára, ám az épület felújítása miatt ideiglenesen el kellett hagyniuk azt. Az eset felkeltette az önkormányzat és a képviselő-testület figyelmét is - történetükről először a Veol.hu számolt be.

Ahogy a megyei napilap megírta, az önkormányzat alternatív elhelyezést kínált számukra a felújítás idejére, de eddig nem vették igénybe ezt a lehetőséget. A legutóbbi önkormányzati javaslat értelmében, ha továbbra sem hajlandóak az alternatív elhelyezésre, akkor az autójukkal beállhatnak a hajléktalanszálló telkére, és igénybe vehetik a Máltai Szeretetszolgálat által nyújtott szolgáltatásokat. Fontos azonban, hogy ehhez mindkét fél együttműködése szükséges.

A Hír FM Veszprém-Balatonfürednek nyilatkozó Pálinkás Roland önkormányzati képviselő, a Közbiztonsági és Bűnmegelőzési Bizottság elnöke arról tájékoztatott, hogy időközben egy jóakarójuk befogadta őket. Bízik benne, hogy ezzel remélhetőleg megoldódik a probléma, hiszen az önkormányzat számára is az a legfontosabb, hogy senki se kényszerüljön méltatlan helyzetbe.

Címlapkép: Getty Images