Megszökött a pedofil fociedző: éjszaka közepén kisfiúkat erőszakolt a fociakadémián + fotó

MTI 2024. február 20. 08:23

Fogolyszökés miatt keresik Nemes Lászlót, azt az 54 éves férfit, aki a tarpai fociakadémián sportoló gyerekekkel fajtalankodhatott - írta a Blikk.

Nemes László egy fociedző, aki ellen a Vásárosnaményi Rendőrkapitányság adott ki elfogatóparancsot, amiért három hónapja megszökött a házi őrizetből. Az is lehet, hogy Ukrajnában bujkál.

A Blikk azt derítette ki, hogy a gyanú szerint az 54 éves férfi egy igazi pedofil szexragadozó, a tarpai fociakadémián sportoló gyerekekkel fajtalankodott.

A megalapozott gyanú szerint az edzőként dolgozó férfi munkakörébe tartozott az is, hogy éjszaka felügyelje az externátusként működő diákszálláson elhelyezett gyerekeket. 2022 novemberében egyik éjszaka a gyanúsított egy alvó kiskorú fiúval szexuális cselekményt végzett. Néhány nap múlva egy másik kiskorú fiúval ugyanígy tett. Ezek a cselekmények ismétlődtek is 2022 novemberében

– erősítette meg a lapnak dr. Szilágyi László, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség szóvivője.

A férfi 2022. december 6-tól 2023. november 7-ig letartóztatásban volt, majd ekkor a bíróság elrendelte a bűnügyi felügyeletét azzal, hogy a számára kijelölt ingatlant nem hagyhatja el. Ezt a gyanúsított nem tartotta be. Jelenleg fogolyszökés miatt is nyomozás folyik ellene

– tette hozzá a szóvivő.

A férfi a kárpátaljai Beregszászról származik. A Blikk információi szerint a testvére bérelt ki neki a tarpai önkormányzattól a házi őrizet idejére egy ingatlant, amit nem hagyhatott el. Hetente kellett volna jelentkeznie a rendőrségen, de ő inkább megszökött. Nem kizárt, hogy az onnan mindössze 17 kilométerre lévő szülőfalujába menekült át, vagyis a háború sújtotta Ukrajnába.

A körözött pedofil bűnöző, Nemes László (Forrás: police.hu)

A lap szerint a bűncselekmények idején a sportegyesület szomszédos településen lévő szálláshelyén dolgozott éjszakánként, ahol 42 ukrán, kárpátaljai gyermek felügyelete, kísérése volt rábízva.

Címlapkép: Getty Images