Végre, egy forradalmi ötlet: 1,5 milliárdból különleges ásványvíz-üzem nyílt Pannonhalmán

HelloVidék 2024. március 21. 10:02

A Győr közeli kisvárosban, Pannonhalmán remek minőségű vizeket rejt a talaj. Legalább ennyire jó hír, hogy az új magyar ásványvíz-palackozóban az országban egyedülálló módon gondolkodnak a műanyag palackok körforgásáról - derült ki a Kisalföld riportjából.

Az Oonly Tisztán Víz Kft. Pannonhalmán nyitott palackozóüzemet, amelyben január közepe óta gyártják Magyarország első ásványvizes refPET cserepalackjait. A beruházás 1,5 milliárd forintba került. Az üzemben naponta akár több százezer, évente több mint 50 millió palack is készül. Legalább ennyire jó hír, hogy a pár hónapja működő magyar ásványvíz-palackozó, az Oonly vízmárka alapítója, Polony István zöldszemlélettel, hazánkban egyedülálló módon gondolkodik a műanyag palackok körforgásáról, újrafelhasználásáról - derült ki a Kisalföld riportjából.

A termékünket a kiváló minőségű, természetesen magas metakovasav- és magnéziumtartalmú, 136 méter mélyről érkező ásványvíz mellett a környezettudatos szemléletre építjük

- közölte Polony István, aki hozzátette a palackok esetében 80 százalékkal kevesebb műanyagra van szükség, mint az egyszer használatos PET-palackoknál:

Címlapkép: Getty Images