Szenzációs megmenekülés! Otthonától 50 kilométerre bukkantak rá az elveszett macskára, vajon mit keresett ott?

HelloVidék 2024. március 26. 12:01

Otthonától 50 kilométerre bukkantak rá egy elveszett macskára Egerben, az állat sokáig sérülten koldult, egy állatbarát orvoshoz vitte és jelzett a chipolvasó.

Az egri Tizeshonvéd utcában nyávogott az arra járóknak kétségbeesetten az a fekete-fehér macska, amelyikről kiderült, otthonától 50 kilométerre került. Az állat koldulására pénteken felfigyelt egy helyi nő, aki észrevette azt is hogy sérült - számolt be róla a heol.hu.

Ez volt Cirmi szerencséje, mert értesített egy helyi civil állatmentőt, aki hazavitte majd orvoshoz szállította az állatot, ott pedig bejelzett a chipolvasó. A regisztrált chiphez mellékelt telefonszámon aztán egy döbbent ózdi doktornőt értek el. Kiderült, az Egerben kóborló macskája még január végén szökött el otthonról.

Cirmi ma hazatért! Saját 7 éves ivartalanított, kandúr cicánk még január végén tűnt el itthonról. Sokáig vártuk haza, kerestük, figyeltük a helyi eltűnt állatos oldalakat, de egy hónap után már feladatuk. Aztán ma megcsörrent a telefon, hogy megtalálták a cicánkat Egerben! Innen 50 kilométerre! A négysávos út mellett találtak rá, állatbaráthoz ment oda segítséget kérni. Jobb lábán harapás nyoma van. Helyi cicamentő, Difiore Rita segítségével ma bevitték a Imperiál Állatkórházba, és a sebellátás után rápróbáltak hogy nincs-e benne chip. Az olvasó jelzett, és már hívtak is minket! Cirmi már itthon pihen! Ezért fontos hogy minden macskában legyen chip. Akár kinti, benti vagy kintibenti! E nélkül esélye sem lett volna hazakerülni! Köszönjük mindenkinek!

– írta a gazdi szombaton közösségi oldalán.

A lap beszámolója szerint az ugyanakkor nem derült ki, hogy a macska hogyan jutott Ózdról Egerbe, de vélhetően nem stoppolt és az sem valószínű, hogy gyalog tette volna meg az utat. A gazdi kiemelte, hogy a chip az ilyen helyzetekben is nagyon fontos. Ugyanakkor arra is figyelni kell, hogy a beültetés után az állatorvosi rendelő regisztrálja is a chipet az arra megfelelő adatbázisban, illetve telefonszám, lakcím is meg legyen adva, hogy el lehessen érni a gazdit. A kutyákban kötelező chippel ugyanis nem csak az a probléma a beazonosításnál, hogy még mindig nincs sok állatban, hanem az is, hogy gyakran nincs regisztrálva vagy nincs megadva elérhetőség.

Címlapkép: Getty Images