Nem maradunk panasz nélkül: migrént, szívpanaszokat is okozhat az ünnepi időjárás

HelloVidék 2024. március 30. 09:24

Szombaton az évszakhoz képest melegebb idő miatt melegfronti jellegű tünetek jeletkezhetnek - írja az Időkép orvosmeteorológiai jelentése.

Nehéz nap vár az idősekre és a szívbetegekre, így ők lehetőleg kerüljék a nehéz fizikai megterhelést. A napos időszakok viszont jó hatással lehetnek hangulatunkra, közérzetünkre. Ajánlott több órát is a szabadban tölteni, hogy erősödjön immunrendszerünk, valamint a napfénnyel pótoljuk szervezetünkben a D-vitamin egy részét.

Tavaszi öltözet viselése ajánlott, de napközben többfelé egy póló is elég lesz, pulóverre nem lesz szükség. Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket! Ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről sem!

Mi a helyzet az autósokkal?

Közlekedésmeteorológiai szempontból szombaton csapadék nem várható, így száraz utakkal találkozhatnak a közlekedők. Sokfelé élénk, északnyugaton és nyugaton erős lesz a déli-délkeleti szél, mely jelentősebb mértékben ronthatja a járművek menetstabilitását.

A napos tájakon és időszakokban érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni. Az évszakhoz képest melegebb idő miatt tompulhatnak reflexeink, figyelmetlenebbek lehetünk, ezért vezessünk óvatosan, tartsunk megfelelő követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Címlapkép: Getty Images