Irodalom a borospalackon: különleges köntösben a villányi pincészet borai

HelloVidék 2019. február 28. 19:01
A villányi Vylyan Pincészet hét kortárs magyar írót és költőt kért fel arra, hogy merítsenek ihletet a prémium boraikból – szúrta ki a HelloVidék a borászat Facebook oldalán.

„Vylyan. Minden palack egy külön történet” – fogalmazta meg küldetését a villányi Vylyan Pincészet, amely új köntösbe bújtatta a prémium felhozatalát. A borászat hét kortárs írót és költöt kért fel arra, hogy merítsenek ihletet a Vylyan Pincészet boraiból, az így született verseket és novellákat pedig Veress Tamás grafikus helyezte el a palackok címkéin.

"A végeredményt a Vylyan Prémium sorozatának palackjain tárjuk a világ elé, hogy mindenkit, aki meglátja és megkóstolja őket, megajándékozzunk egy gondolattal és ünneplőbe öltöztessük a szívét." - írta a Pincészet a Facebook oldalán.

Mind a hét prémium borunk külön személyiség és külön történet, a címkék viszont szinte teljesen egyformák voltak. Ezen változtatni akartunk

– fogalmazta meg a pincészet tulajdonosa az esemény sajtótájékoztatóján, melyről a boraszportal.hu tudósított.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Hét kortárs magyar írót és költőt kértük fel arra, hogy merítsenek ihletet prémium borainkból. ?Cserna-Szabó András, Dragomán György, Grecsó Krisztián, Háy János, Parti Nagy Lajos, Szabó T. Anna és Székely Csaba Vylyan borokhoz írt műveiből, az így született versek és novellák esszenciájából Veress Tamás alkotott művészi rajzokat. ?✏️ A végeredmény mostantól prémium sorozatunk palackjait ékesíti. Így lett a borból művészet. Mi nagyon büszkék vagyunk rájuk. Neked hogy tetszenek? ❤️ . . #borbollettmuveszet #mindenpalackegykulontortenet #muveszicimkek #vylyan #vylyanpremium #premium #bor #ujcimke #muveszet #vylyanwinery #art

Vylyan Vineyards & Winery (@vylyan_pinceszet) által megosztott bejegyzés,