Megvannak az Étterem Hét győztesei: áprilisban újrakóstolhatjuk a menüt

HelloVidék 2019. március 31. 21:52
A beérkezett értékelések alapján kihirdette DiningCity a 2019. tavaszi Étterem Hét legjobb éttermeit, 6 budapesti és 6 országos összesített, illetve 6 különdíjas kategóriában.

A 2019. március 18-24. között rendezett XVI. Országos Étterem Héten mintegy 22500 Vendég foglalt asztalt a 138 résztvevő étterembe és próbálta ki azok 3 fogásos menüajánlatát. A megjelent vendégek közül 2515-en küldték el véleményüket a március 18-26. közötti időszakban a DiningCity étteremajánló weboldalára.

Az éttermek három kategóriában versenyeztek, ezeken belül közüljük a dobogós vendéglátóhelyeket. Az Exkluzív kategóriában versenyzők 5900 forintos, a Prémium kategóriában 4900 forintos, az alapkategóriában pedig 3900 forintos menüajánlatok közül válogathattak az érdeklődők.

A győztes vendéglátóhelyek a DiningCity étteremajánló blogjának nyilatkoztak az élményeikről.

TOP 3 étterem az Exkluzív kategóriában

  1. Szél Fiai Fogadó & Cellárium (Nyúl)
  2. IKON étterem (Debrecen)
  3. 67 étterem (Székesfehérvár)

A Szél Fiai Fogadó tulajdonosa, Prisztóka Tibor a blognak elmondta, hogy éttermük végigjárta a "ranglétrát", miközben folyamatosan fejlődtek, és évről-évre léptek feljebb az Étterem Hét menükategóriáiban.

Az Étterem Hét lényegét abban látom, hogy megmutassuk vendégeinknek a legjobbak közé tartozó alapanyagokat. Az ételek elkészítésében mi a gondolkodásmódunk, és mire vagyunk képesek, bűvészmutatványok nélkül

- mondta el Prisztóka Tibor.

Az Étterem Hét rendezvényt a tulajdonos szerint nem egyfajta "torkos" csütörtökként éli meg az étterem, hanem lehetőségként, hogy a kiváló és lényegesen drágább ételsorokat be tudják mutatni elérhető áron.

TOP 3 étterem a Prémium kategóriában

  1. Avalon Ristorante (Miskolctapolca)
  2. Viator apátsági étterem (Pannonhalma)
  3. Kikelet étterem és kávézó (Pécs)

Avalon Ristorante igazgatója, Bajusz Gergely elmondta a blognak, hogy több mint 220 vendégük volt az Étterem Hét folyamán, és többségük a legjobb értékelést adta.

Konyhánkban Itália ízeit, színeit, zamatosságát transzportáljuk a tányérokra. Az olasz konyha egyszerűen káprázatos, ezt akartuk bemutatni az Étterem Héten is. A szívet melengető carbonara, vagy a vajpuha, omlós grillezett argentin steak lenyűgözte vendégeinket, a fogások végén pedig desszertjeink úgy csattantak fel, mint egy őrült fieszta a szájban

- mondta el Bajusz Gergely.

TOP 3 étterem az alapkategóriában:

  1. Malomkert Sörház (Veszprém)
  2. Bistorant restaurant winebar (Szeged)
  3. Lokalista Bistro (Miskolc)

A Malomkert Sörház ügyvezetője, Szücs Balázs arról beszélt, hogy a folyamatos megújulásuknak, trendkövetésüknek köszönhető, hogy idén már negyedszer szerzik meg az első helyet.

Rendkívüli örömünkre szolgál, hogy Vendégeink értékelték csapatunk elhivatottságát, utánozhatatlan szakmaszeretetüket és lelkiismeretes munkájukat. A dicsőítő visszajelzéseket köszönjük minden kedves Vendégünknek és külön magas elégedettség számunkra, hogy ételeinkkel, felszolgálásunkkal új Vendégkört köszönthetünk

- mondta Szücs Balázs a blognak.

Vidéki különdíjas éttermek

  • Legjobb kiszolgálás: Solier Cafe (Gödöllő)
  • Legjobb konyha: Rosinante étterem (Szigetmonostor)

Április 8-14. között, az Étterem Hét EXTRA ideje alatt, a vendégek által márciusban megválasztott 18 győztes étteremben még egy alkalommal mindenkinek lehetősége lesz újra megkóstolni az Étterem Hét győztes, 3 fogásos menüsorait.

A győztes éttermek áprilisi menüajánlatait a DiningCity étteremajánló blogján érhetjük el. Asztalfoglalás április 2. (kedd) reggel 6.00-tól a www.etteremhet.hu oldalon keresztül lehetséges.