Sörösök, itt az idő: keresik az ország legjobb kisüzemi sörét és főzdéjét

MTI 2020. január 2. 12:00
A versenyt a kereskedelmi-kisüzemi sörfőzdék, illetve a házi sörfőzők részére hirdetik meg azzal a céllal, hogy a kisüzemi, kézműves söröket, az otthoni sörfőzést, valamint a kulturált sörfogyasztást népszerűsítsék. Házi amatőr sörfőzők és a maximum évente 200 ezer hektolitert előállító kisüzemi kézműves sörfőzdék jelentkezhetnek rá.

Elindult a nevezés a Central European Beer Awards-2020 elnevezésű sörversenyre, amelyet jövő nyár elején a gyulai Kézműves Sörfesztivál keretében rendeznek meg. A szervezők keresik Magyarország legjobb kisüzemi sörét és a legeredményesebb kisüzemi főzdéjét.

Emellett szeretnék a minőséget javítani a gyártók és termelők eredményeinek közlésével, továbbá elismerni a kisüzemi főzdék magas színvonalú munkáját.

A versenyre házi amatőr sörfőzők és a maximum évente 200 ezer hektolitert előállító kisüzemi kézműves sörfőzdék jelentkezhetnek május elejéig. A megmérettetést 30 alapkategóriában hirdetik meg, a bírálat 50 pontos rendszerben történik május közepén. A benevezett tételek arany, ezüst, bronz, valamint champion minősítést érhetnek el. A két fő kategóriában Grand Champion győztest hirdetnek. A harmadik gyulai Kézműves Sörfesztivált 2020. június 11. és 13. között rendezik meg.

Címlapkép: Getty Images